Нашата основна дейност е продажбата на : Неодимови магнити, Електрически тротинетки, стоки за дома, умен дом (Smart Home)

 
Неодимови магнити

     Неодимовите магнити (NdFeB) , са най-силните постоянни магнити, които са налични днес. Те са изработени от сплав  съставена от различни метали, неодим, желязо и бор, които са обработени с помощта на специална технология, наречена „пудрова металургия“.
 
   Една от най-големите предимства на неодимовите магнити е тяхната сила. Те създадат много силно магнитно поле, което ги прави много полезни за различни приложения, в електрониката, медицината, промишлеността транспорта, различни индустриални приложения, като електромотори, генератори, хидравлични помпи, магнитни лагери и много други. В следствие на тяхната сила, неодимовите магнити могат да привличат и задържат метални предмети от голямо разстояние. Силата на магнитното поле на неодимовите магнити може да достигне до 2 Tesla (20000Gs).
 
Ето някои от приложенията на неодимовите магнити:
Електроника: Неодимовите магнити се използват за изработка на твърди дискове, говорители, микрофони и магнитни сензори.
Медицина: Неодимовите магнити се използват в магнитната резонанс и магнитната терапия.
Транспорт: Неодимовите магнити се използват в магнитния влак и магнитния левитационен транспорт.
Промишленост: Неодимовите магнити се използват в магнитните сепаратори, водачи на магнитна лента, магнитни двигатели и други.
Производство на генератори, свободна енергия: Те имат широко приложение в производството на генератори. Те могат да се използват за създаване на мощно магнитно поле, което е необходимо за генериране на електрически ток в генераторите.
В много от експериментите за свободна енергия се използват силни неодимови магнити за създаване на постоянно движещо се магнитно поле, което да генерира електрически ток във външен проводник. Тези експерименти обаче често са предмет на спекулации и не са научно доказани.
Идеята за използване на магнити за генериране на свободна енергия е популярна сред някои ентусиасти и е наричана „магнитно движение перпетуум“. Това обаче е противоречива концепция, защото съгласно законите на физиката, енергията не може да се произвежда от нищо и да продължава да съществува в безкрайност без влияние от външни източници на енергия.
Така че, макар да има приложения на неодимовите магнити в производството на генератори, използването им за свободна енергия все още е тема на дебати и експерименти, които не са научно доказани.
 
СИЛИ НА МАГНИТИТЕ:
Силата на взаимодействие между магнити и метални повърхности е резултат от тяхната магнитна индукция и разстоянието между тях. Магнитната индукция, измервана в Гаусове, играе важна роля в определянето на тази сила. За силата на взаимодействие между два магнита, е важно да знаете тяхната магнитна индукция и разстоянието между тях. Магнитната индукция показва интензитета на магнитното поле, генерирано от всеки от магнитите. Този индукционен поток се изразява в магнитни силови линии, които се разпръскват в пространството около магнита.
Магнитната индукция се измерва в единици на Гаус (Gs), където 1 Гаус е равен на 0.0001 Тесла (T) – стандартната мерна единица за магнитна индукция в Международната система от единици (СИ).
Гаус (Gs). Гаус е стара мерна единица за магнитна индукция, която се използва преди да бъде заменена от системата СИ (Международна система от единици).
1 Гаус е равен на 0.0001 Тесла (T), която е стандартната мерна единица за магнитна индукция в системата СИ
Магнитната индукция (позната още като магнитен поток или B-поле) е физическа величина, която описва магнитното поле в дадена област на пространството. Тя показва количеството магнитни силини линии, които преминават през една единична площ в тази област.
 
Измерването на магнитните сили в килограми:
Силата на привличане между два магнита, зависи от магнитната индукция, големината и формата на магнитите, както и разстоянието между тях или металната повърхност. Тази сила се изразява с помощта на законите на електромагнетизма и не може да бъде изразена директно в килограми, тъй като това са различни физически величини. 
 
Лечение:

Един от интересните аспекти на неодимовите магнити е техният потенциал за лечение. На базата на техните магнитни свойства, те могат да се използват за лечение на болки, ревматизъм и други здравословни проблеми. Това се постига чрез използване на магнитни колани, гривни и други аксесоари, които съдържат неодимови магнити.
Магнитната вода е друго приложение на неодимовите магнити. Тази техника използва магнити за промяна на молекулярната структура на водата, като се вярва, че това може да има положителен ефект върху здравето, като подобряване на храносмилателната система и имунната система.

 
Предупреждения

Използването на неодимови магнити за маниполиране на работата на измервателни и записващи уреди е незаконно, може да доведе до сериозни последици и подлежи на преследване от закона. Такава практика е строго забранена от закона и може да бъде наказуема с глоба или да бъдете подведени под наказателна отговорност . При използване на Недимовите магнити за манипулиране на работата на водомери, електромери, газомери и тахографи и други записващи и измервателни уреди, може да се предизвикат сериозни последици като нарушаване на точността на измерванията и изкривяване на данните, което може да доведе до неправилни разчети и финансови загуби за дружествата. Затова е много важно да се спазват законните правила и да не се използват Недимовите магнити за манипулация на измервателни уреди. Използването на неодимови магнити по този начин не само е незаконно, но и морално неприемливо, тъй като представлява форма на измама и нарушава правата и интересите на другите.

Въпреки полезните си приложения, неодимовите магнити също така имат някои потенциални. Те са много силни магнити и могат да повредят електронни устройства, затова трябва да се използват внимателно. Те също така могат да предизвикат магнитни смущения когато са в близост до електронни уреди, медицинско оборудване, което може да предизвика сериозни проблеми.
В заключение, неодимовите магнити са мощни и универсални магнити с множество приложения в електрониката и индустрията, както и в медицината. Те могат да бъдат полезни, но е важно да се има предвид, че те са мощни и трябва да се използват внимателно. Освен това, винаги е препоръчително да се консултирате с лекар, ако искате да използвате неодимови магнити за лечение на здравословен проблем.

 
Магнити за магнитен риболов (Magnet fishing)

Магнитите за магнитен риболов, или Magnet fishing магнити, са специално разработени магнити с халка (кука), които се използват за изваждане на метални предмети от вода. Тези магнити са обикновено изработени от неодимов магнит, който е най-силният вид магнит на пазара. Като цяло, магнитите за магнитен риболов са изключително силни и могат да повдигат метални предмети с различно тегло в зависимост от силата на магнита.
Магнитите за магнитен риболов могат да бъдат направени от различни материали, но често срещаните са неодимовите магнити, които са много по-силни от стандартните магнити. Те са разположени във вътрешността на метален корпус, който предпазва магнита от счупване и насочва магнитните сили в една посока. Това прави магнита по-силен и по-ефективен в привличането на метални предмети.
 За да се използва магнита за магнитен риболов, е необходимо металът, който се опитвате да извадите, да бъде дебел поне 3-4 см и да има равна и чиста повърхност, за да може магнитът да го привлече с пълната сила. В противен случай, силите на привличане на магнита ще бъдат намалени значително. Освен това, важно е да се избягва използването на магнита в близост до електронни уреди, като например мобилни телефони, компютри и др., за да не бъдат повредени от магнитното поле.
Тези магнити могат да се използват за безопасно изваждане на метални предмети от кладенци, комини и други трудно достъпни места.
Също така е важно да се има предвид, че изваждането на метални предмети от водата може да бъде забранено на определени места, поради защита на културното наследство, опазване на природата или заради други причини. Преди да се започне с магнитен риболов е необходимо да се направи справка относно правилата и регулациите във въпросната област.

 
Електрически тротинетки
Електрическите тротинетки са малки, двуколесни превозни средства, които използват мотор и батерия за зареждане. Те могат да бъдат удобни за кратки разстояния и за бързо движение в градски условия. Електрическите тротинетки са обикновено леки и компактни, което ги прави лесни за пренасяне и съхранение.
Има няколко причини защо е добре да си купите електрическа тротинетка:
1. Икономия на време и пари – електрическите тротинетки са по-евтини от автомобилите и използват по-малко гориво или електроенергия, което може да Ви спести пари. Освен това, електрическите тротинетки са по-бързи в градски условия, което Ви позволява да стигнете до местата, които искате, по-бързо.
2.Удобство и лесно пренасяне – електрическите тротинетки са компактни и лесни за пренасяне, което Ви позволява да ги вземете със себе си навсякъде. Те също така са леки и лесни за маневриране, което прави движението по-лесно в градски условия.
3.Екологичност – електрическите тротинетки не излъчват вредни газове като автомобилите, което ги прави по-екологични и приятелски към околната среда.
4.Физически ползи – използването на електрическа тротинетка може да Ви помогне да подобрите физическата си форма и здраве, тъй като движението може да се възприеме като лека физическа активност.
5.Забавление и удоволствие – карането на електрическа тротинетка може да бъде забавно и удоволствие, особено ако сте фен на екстремните спортове или се нуждаете от допълнителна доза адреналин.
В крайна сметка, изборът за закупуване на електрическа тротинетка зависи от множество фактори като мобилност, нужди и предпочитания на потребителя. Въпреки това, електрическите тротинетки са станали все по-популярни в градските условия, като една от алтернативите на автомобилите, и имат множество ползи за потребителите.

За нас

За връзка с нас тел.: +359 892 90 97 04

Предлагаме голямо количество от неодимови магнити на достъпна цена.

Магнити

+10

Години продажби

+20

Категории в сайта

100%

Доволни клиента